ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΑΡΜΑΡΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΡΙΩΝ

 

 

 • Τρίμηνος Κύκλος Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων για την θεωρητική και πρακτική εκμάθηση σε αρχαρίους της παραδοσιακής τεχνοτροπίας και τεχνικής για τη δημιουργία έργων γλυπτικής και ανάγλυφου από πέτρα και μάρμαρο στο εργαστήρι του Κέντρου. (Art Workshop). Το Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Καλλιτεχνίας «PANTAZIDIS» απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να εκφράσουν την δημιουργικότητα τους μέσα από τις παραδοσιακές και σύγχρονες ελληνικές εικαστικές τέχνες, απολαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο την χαρά και την αυτοπεποίθηση που προσφέρει το προσωπικό και συλλογικό καλλιτεχνικό έργο. Έτσι έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ¨Τέχνη του Ευ Ζην¨, δηλαδή την ποιότητα μέσα στην ίδια την ζωή, στο Εδώ και Τώρα, ξεπερνώντας την ισοπέδωση που επιφέρει η πεζή καθημερινότητα του σήμερα. Παράλληλα δίδεται η δυνατότητα να αποκτήσουν καλλιτεχνικές γνώσεις και τεχνικές για να τις εφαρμόσουν, είτε για επαγγελματικούς σκοπούς προς βιοπορισμό είτε για ψυχαγωγικούς κατά τον ελεύθερο χρόνο.

Το εργαστήρι της γλυπτικής περιλαμβάνει:

 • α) Θεωρητική ενημέρωση για το είδος αυτό της τέχνης και της ιστορίας του με εποπτικά μέσα.
 • β) Γνωριμία με τα ανόργανα υλικά, όπως πέτρα, μάρμαρο, πηλός. Τα είδη του μαρμάρου, όπως τον παριανό λυχνίτη, το πεντελικό λευκό μάρμαρο με τα οποία δημιουργήθηκαν τα ανεπανάληπτα ελληνικά γλυπτά της κλασσικής περιόδου όπως: η Αφροδίτη της Μήλου, τα Ελγίνεια, ο Ερμής του Πραξιτέλη κ.ά
 • γ) Για την επίτευξη της όσο το δυνατόν πληρέστερης και ολοκληρωμένης εκμάθησης της τεχνικής στους μαθητευόμενους καλλιτέχνες μαρμαρογλύπτες το Κέντρο ¨ PANTAZIDIS ¨ συνεργάζεται με έμπειρους και δεξιοτέχνες δασκάλους του είδους.

Οι μαθητευόμενοι καλλιτέχνες θα έχουν την δυνατότητα, στο πλαίσιο του κάθε σεμιναρίου, να επιλέξουν και να επεξεργασθούν θέματα της αρεσκείας τους επιλέγοντας:

 • α) χρηστικά αντικείμενα και εφαρμοσμένη μαρμαρογλυπτική
 • β) διακοσμητικά έργα τέχνης: (ανθέμια, κρήνες, υπέρθυρα, οικόσημα, τζάκια, ροζέτες και διάφορα άλλα σχέδια για επιτοίχεια διακόσμηση ή εντοίχιση
 • γ) Σύμβολα για προσωπική έκφραση από σχέδια δικής τους επιλογής και επινόησης
 • δ) Παντελώς ελεύθερες δημιουργίες εξπρεσιονιστικής μορφής, προσωπικής έκφρασης ψυχοδυναμικού και θεραπευτικού χαρακτήρα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα: Ξεναγήσεις – Εκπαιδευτικές εκδρομές – Επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους. Γνωριμία με ειδικούς ρυθμούς τυμπάνου για διαλογισμό και αυτοσυγκέντρωση με στόχο την εναρμόνιση και συντονισμό της σκέψης με τους κτύπους του ¨ματρακά¨ για την μέγιστη δυνατή απόδοση Ορχήσεις δηλαδή κινήσεις στους ρυθμούς του τυμπάνου ως διαδικασία αυτοσυγκέντρωσης

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ

Το Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης "PANTAZIDIS" αναπτύσσονται μία σειρά από δραστηριότητες που σχετίζονται με την ενημέρωση, την πρακτική εφαρμογή και την διάδωση της παραδοσιακής τέχνης της γλυπτικής σε πέτρα και μάρμαρο.

Περισσότερα

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ (GALLERY)

Στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου πραγματοποιούνται ατομικές και ομαδικές εκθέσεις καλλιτεχνικού περιεχομένου και παρουσιάζονται τα έργα της συλλογής του Κέντρου Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης.

Περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΑΡΜΑΡΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΡΙΩΝ

Τρίμηνος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της παραδοσιακής τέχνης της γλυπτικής.

Περισσότερα

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΓΛΥΠΤΟ ΣΕ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΑΡΟ

Κατά παραγγελία φιλοτέχνηση έργων εφαρμοσμένης μαρμαρογλυπτικής.

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε με το Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Καλλιτεχνίας "PANTAZIDIS" [Δείτε Μεγαλύτερο Χάρτη]

Το Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Καλλιτεχνίας "PANTAZIDIS" βρίσκεται πλησίον στάσης Μετρό Ευαγγελισμού.

 • Στασινού 8 & Τελεσίλης (Αθήνα)
 • 210-7234-061, 69-8027-5555 (Cosmote), 694-207-5756 (Vodafone)
 • www.marbleart.gr
 • info@marbleart.gr kedrotexnis@gmail.com
hide footer
Πίσω στην Αρχική